Как да си изеберем най-подходящите маркови маратонки за бягане?

Онлайн Sport Faster магазин само за оригинални и маркови маратонки за бягане, ще Ви разкрие как да изберете най-подходящите спортни обувки за бягане! Спорт Фастър е сайт №1 за маратонки и анцузи на световноизвестни марки Adidas, Nike, Puma, Reebok, Asics и др. Повече от 10 години експертите на аутлет sportfaster се занимават с проучване на най-добрите марки за спортни стоки. Прочете статията и ще научите какви са тънкостите при озбора на обувки за бягане.

Бягането се счита за един от най-полезните спортове, както и за най-достъпните. При бягане участват не само мускулите на краката, бедрата и задните части, но и кората, което допринася за формирането на красива фигура и атлетичен релеф. Въпреки наличието на бягане, ефективността му зависи от качеството на обувката. Не е тайна, че бягането е доста травматичен спорт. За да намалите натоварването на ставите и да предотвратите риска от наранявания по време на бягане, правилните маратонки ще ви помогнат.

Когато избирате маркови маратонки за бягане, трябва да обърнете внимание на следните фактори:

Наклон напред. По вида на пронацията е възможно да се определи коя част от стъпалото представлява по-голямата част от натоварването. С хиперпронацията вътрешната част на стъпалото получава излишен товар. С хипопронизация (супинация) – външна. При неутрална пронация натоварването се разпределя равномерно. Всяка марка за обувки за бягане има модели за различни видове pronation и затова е лесно да изберете най-добрия вариант.


Тип на бягащата повърхност. Покритието за бягане включва бягане по различни видове повърхности: естествен терен, асфалт, бягаща пътека, стадион, неравен терен. За всяка повърхност са подходящи различни маратонки. Има универсални модели, предназначени за бягане по различни повърхности, но за неравен терен и труден терен, трябва да изберете специализирани модели.


Сезонността Можете да бягате не само в топлия сезон, но и през есента и зимата. За студения сезон се произвеждат специални модели – с мембранен плот и водоотблъскваща импрегнация.


Техника на бягане. Какъв тип маратонки за бягане да изберете, от които се нуждаете, зависи от техниката. За бавно бягане на дълги разстояния са необходими обувки с дебела подметка с уплътнена пета, за спринтове – най-леките модели с тънка подметка.

Продължете да следите нашия Блог за оригинални и маркови маратонки и ще научите все повече интересни факти и новости, свързани със закупуването на маратонки за всички видове спорт – бягане, футбол, фитнес, ежедневие, баскетбол и т.н.

Категории: Маратонки

sportal

Добре дошли! Името ми е Велина Николова. Този блог е основно за професионалните ми интереси. Всичко в е-бизнеса за оригинални спортни стоки ме вълнува. Онлайн магазини, световни брандове, нови колекции, нови технологии и иновации в областта. Ще се радвам, ако ви бъде интересно.