Заради забързаното ежедневие, стреса и замърсения въздух, състоянието на кожата ни може да се влоши. Признаци за това за повехналост, липса на блясък, загрубявания, сухота и други подобни раздразнения.

Козметика за тяло

За щастие, козметичната индустрия е много напреднала в развитието си и в създаването на подходящи продукти като скраб за тяло, лосиони и масажни олиа. Скрабът за тяло по своята същност е абразивна субстанция, която има за задача да отстранява мъртвите клетки чрез ексфолиране, както и да почиства кожата и да подобрява кръвообращението. Ексфолиращата съставка трябва да бъде достатъчно абразивна, за да постигне този резултат, но не и прекалено агресивна, за да не увреди външния слой на кожата. Обикновено за целта се използват морска сол, захар или кафе, в съчетание с етерични олиа и растителни масажни масла (като маслото от кокос) или пчелен мед.

Хидратирайте тялото си

На пазара изобилства от всякаква козметика за тяло, но ако лишите от скраб кожата на тялото си, бихте пропуснали съществени ползи, сред които възможността кожата ви да изглежда свежа и подмладена, да отстраните мъртвите клетки да спомогнете за възпроизвеждането на здрав липиден слой, както и да хидратирате изтощеното от токсини тяло. Според медицински изследвания, човек губи ежедневно между 11 и 23 хиляди клетки на час и обикновено отнема около месец, за да могат новите клетки да достигнат до най-горния слой на кожата. При редовна употреба на скраб за тяло, мъртвите келетки се отстраняват по-лесно и кръвообращението се подобрява.

Ексфолирането

снимка на скраб за тялоЕксфолирането има благоприятно действие и при поддържане на стегнатия и младежки вид на кожата. Чудесна алтернатива са екфолиантите от натурални продукти, тъй като скрабът позволява на кожата да приеме по-ефективно ценните био съставки, които да повлияят благоприятно на цялостното здравословно състояние. Така получавате здрава и подмладена кожа, ароматерапия за сетивата и добро здраве за целия организъм.

#DoGoodDoBeautiful

Категории: и още нещо...

sportal

Добре дошли! Името ми е Велина Николова. Този блог е основно за професионалните ми интереси. Всичко в е-бизнеса за оригинални спортни стоки ме вълнува. Онлайн магазини, световни брандове, нови колекции, нови технологии и иновации в областта. Ще се радвам, ако ви бъде интересно.